Първоначално публикувано от fred
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какъв резонатор да взема?
Collapse
X
-
sigpic
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
-
Колега, предполагам че знаете какво е ръждата? Също предполагам се досещате и какво е влиянието на темперaтурата върху химическите реакции? Още предполагам се досещате и защо миризмата е на сероводород при повреден катализатор, също предполагам, че щом се впускате в дискусия, знаете как работи катализатора и каква е основната му функция! Накрая... това че гърнето ви се е пробило на място в което е имало ръжда отвън... а къде на друго място да се пробие? Окислението вътре в заглушителното гърне просто е равномерно и ако случайно измерите дебелината на ламарината след 10 години дори и да нямате дупки отвън ще видите колко много е изтъняла в сравнение с да кажем не употребявано гърне.
Не ми се пише повече щото темата се превръща в...
Лично аз намерих отговор на въпроса си (за съжаление не в нашия форум) и ще проверя катализатора в най-скоро време.
Успех!Last edited by fade; d.m.y г., 22:06.
Comment
-
Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщениеКолегата говореше за окисления а сега висока температура?Гърнетата винаги са ми изгнивали отвън независимо дали са на автомобил без катализатор или с такъв но заместен с нещо си. Искрогасител,огнегасител или който както го знае имат Варбурзите или двутактовите мотори поради принципа им на работа.Понеже разбирам само за обща култура моля обяснете как се получава пламък в изпускателната система на стоков мотор?Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщениеЛошото на форумите е че нещо май не се доразбираме но както и да е.
Там в причини (Causes) погледнете какво пише и нека това да е края на спора.
Deal?Last edited by fade; d.m.y г., 21:52.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеДобре де колега, айде да ми обясните защо аз трябва да си изгубя времето да ви обяснявам неща които можете и сам да прочетете
Там в причини (Causes) погледнете какво пише и нека това да е края на спора.
Deal?sigpic
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
Comment
-
е...х го у катализатора 1500лв няма да дам никога,пък и държавата не и дреме дали съм с катализатор,ако знаете за колите под 100кс има значение и данъка пада наполовина,
затова аз ще си цапам въздуха на воля докат им дойде акъла на някой там гореAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Значи наистина има фирмени за 2000 и отгоре, но тези, но тези по 200-300 лева също вършат работа.Ако си продаде човек за 80-100 лева стария, правете сметка.Не знам дали с този от 200 лева колко ще изкарате, но си мисля, че няма да е по малко от гърне.За екологията е +, за джобе е -, а иначе все си плащаме..............Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
То лошото е, че не е ясно тези универсалните колко читави са като гърнета. То като катализатори е ясно с тази си цена.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
Comment